Proširenje Novog i uređenje pristupa Starom groblju u Kruševcu 

Postavljeno: 20.01.2022

Zbog nedostatka prostora za sahranjivanje, u planu je proširenje Novog groblja u Kruševcu, te uređenju grobnih parcela i infrastrukture u okviru tog kompleksa. Planirani su i radovi na proširenju i uređenju pristupa Starom groblju u tom gradu. Ova odluka doneta je na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Parcele koje obuhvata proširenje, nalaze se u javnoj svojini i deo su celokupnog kompleksa Novog groblja, dok će se ubuduće razmatrati dodatno proširivanje njegove površine.

Iz Gradske uprave Kruševca navode da je inicijativu za izmenu postojećeg plana podnelo JKP „Kruševac“, te da je ova potreba posledica postojeće demografske situacije koja se ogleda u povećanju stope smrtnosti.

-Potrebe za proširivanjem biće konstantno preispitivane i u skladu sa ukazanim potrebama preduzimaće se dalje aktivnosti na proširivanju groblja – dodaju iz Gradske uprave.

Za portal KruševacGrad rečeno je da su ubuduće planirani radovi i na proširenju i uređenju pristupa Starom groblju u našem gradu.

-Staro groblje u Kruševcu je u postupku proširenja, u skladu sa važećim planskim dokumentom. Radi se o proširenju od oko 80 ari. Takođe se planira uređenje pristupa Starom groblju iz pravca ulice Zmaj Jovine gde bi se na postojećoj površini organizovao parking sa značajnim parkovskim površinama – navode iz Gradske uprave.

Ovakva procedura, kako navode, zahteva pribavljanje zemljišta koje je neophodno za izlazak Zmaj Jovine na ulicu Srđana Rodića, čime bi se formirao urbani blok, te bi na taj način pristup Starom groblju bio lakši i funkcionalniji, a samim tim smanjile bi se i gužve u Pećkoj ulici.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top