Promocija u centru grada – Različiti sportovi pred sugrađanima

Postavljeno: 23.09.2022

Mladi sugrađani koji treniraju atletiku, badminton i stoni tenis „zauzeli“ su glavne gradske platoe pokazujući ostalima kako izgledati baviti se pomenutim sportovima. Reč je o aktivnosti, sprovedenoj završnog dana manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti“. Cilj ovog događaja i manifestacije uopšte je da promoviše aktivan i zdrav načina života, te smanjenje zagađenja.

Sportski savez Kruševca je juče popodne sa članicama: Atletskim klubom „Kruševac“, Badminton klubom „Zmajevi“ i Stonoteniskim klubom „Napad“ organizovao promociju sportova za decu, a na platoima ispred Doma Sindikata i zgrade Suda građani su videli kako, na prvi pogled, izleda baviti se atletikom, stonim tenisom i badmintonom. Mogli su, takođe, da se oprobaju u navedenim sportovima.

Promocija je, kako navode iz Sportskog saveza, trebalo da animira građane Kruševca da se bave fizičkom aktivnošću, koja je jedna od najznačajnijih fizioloških potreba.

Inače, „Evropska nedelja mobilnosti“ je ove godine u Kruševcu obeležena brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima koja su skrenula pažnju na značaj pešačenja, vožnje bicikli i korišćenje javnog gradskog prevoza.

Slogan ovogodišnjeg obeležavanja „Evropske nedelje mobilnosti“ bio je „Bolja povezanost! “Krećimo se kvalitetnije!“.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top