Projekat „Volonterizam – snaga dobrote“ počeo u Ekonomsko-trgovinskoj školi

Postavljeno: 07.03.2022

Kolo srpskih sestara uz podršku UNICEF organizacije pokrenulo je projekat pod nazivom „Volonterizam-snaga dobrote“ sa ciljem približavanja volonterskog rada srednjoškolcima u našem gradu. Prva stanica bila je Ekonomsko-trgovinska škola u Kruševcu, gde je uz prisustvo desetak učenika održana prezentacija „Volonteri na mreži“. 

-Projekat podrazumeva saradnju sa mladima i uključivanje učenika iz učeničkih parlamenta srednjih škola našeg grada koji će nakon obuke i upućivanje u aktivnosti projekata sarađivati sa ostalim školama u akcijama koje uključuju volonterizam – rekla je Zorica Jovanović, članica Kola srpskih sestara i projekt menadžer

Veliku podršku u realizaciji pomenutog projekta pruža UNICEF, koji će pred obuke upućivati mlade na brojne platforme koje su napravljene za volontere. 

-Pored UNICEFA, sarađujemo sa Školskom upravom i učeničkim parlamentima. Planirano je da ubuduće uključimo svaku školu tj budemo gosti u svakoj školi i uspostavimo saradnju sa svim učenicama srednjih škola koji su u parlamentu dodala je Jovanovićeva. 

Ispred UNICEFA obratila se Valentina Antić, nekadašnji đak Ekonomsko-trgovinske škole i jedan od osnivača učeničkog parlamenta pre više od 15 godina. 

S.M.

Ostale vesti

back-to-top