Program SWISS PRO dodelio zahvalnicu Kruševcu

Postavljeno: 20.09.2022

Na događaju „Pokretači promena” predstavnicima 99 podržanih lokalnih samouprava dodeljene su plakete za doprinos koji su od 2018. do 2022. godine dale za unapređenje dobrog upravljanja, socijalne uključenosti i rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Kruševac. Kruševac je jedan od dobitnika zahvalnice.

Program „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti“ – SWISS PRO, sprovela je Kancelarija UNOPS u Srbiji u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština, uz podršku Vlade Švajcarske, u saradnji sa Vladom Srbije.

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović primio je, u ime Grada Kruševca, zahvalnicu za uspešnu saradnju i doprinos ostvarenim rezultatima programa.

Kruševac je, inače, u okviru programa SWISS PRO uradio projekat Uključi i unapredi lokalnu zajednicu, kojim se unapređuje rodna ravnopravnost,  te projekte koji znače unapređenje socijalne uključenosti: osnivanje Savetovališta za osobe obolele od raka „Narcis“, Imamo pravo da vodimo zdrav život te Unapređenje socijalne uključenosti na lokalnom nivou.

U pomenutom periodu, kako je navedeno, Kruševac je uradio i nekoliko projekata koji se odnose na dobro upravljanje: Unapređenje odgovora na vanredne situacije, Unapređenje dostupnosti otvorenih podataka, Unapređenje e- uprave i e- usluga.

Iz Gradske uprave podsećaju da su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Stalna konferencija gradova i opština i program SWISS PRO Gradu Kruševcu ranije dodelili godišnju nagradu za najbolju primenu principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou u 2020. godini, za oblast ravnopravnost i anti- diskriminacija.

Unapređeno lokalno upravljanje, bolji pristup uslugama kroz unapeđenje e-uprave, ojačani kapaciteti lokalnih samouparava za pružanje usluga i rad sa građanima i građankama, kao i poboljšan socio-ekonomski položaj više od 15.000 ljudi iz ranjivih grupa, samo su neki od rezultata koje je u prethodne četiri godine ostvario program SWISS PRO u saradnji sa lokalnim u nacionalnim partnerima, a uz podršku Vlade Švajcarske – saopšteno je na pomenutoj dodeli zahvalnica.

Na događaju se, takođe, govorilo o značaju programa SWISS PRO i podršci koju Vlada Švajcarske pruža Vladi Srbije i lokalnim samoupravama u naporima da ostvare održivi razvoj, kao i posvećenosti lokalnih samouprava koji su svojim zalaganjem, radom i idejama posvećeno radili na poboljšanju kvaliteta života u lokalnim zajednicama, kako bi građanima izgradili bolje uslove života.
J.B.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs

 

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top