Proglašeni najbolji sportisti i sportistkinje

Postavljeno: 23.12.2022

Stručna komisija Sportskog saveza Kruševca je na osnovu Pravilnika za izbor najuspešnijih ekipa, sportista i sportskih radnika i na osnovu ostvarenih rezultata sportskih klubova, sportista i sportskih radnika, dodelila priznanja u 15 kategorija, za najbolje pojedince i ekipe.

Priznanje za kontinuirano ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu pripalo je Gradu Kruševcu.

Najuspešniji pionir je Nikola Karalić, iz Omladinskog košarkaškog kluba „Kruševac“, a najuspešnija pionika Andrea Bogojević, iz Badminton kluba „Zmajevi“. Najuspešniji kadet je Luka Jovanović iz Karate kluba „Kruševac“, a najuspešnija kadetkinja Anđelina Nikolić, iz Atletskog kluba „Kruševac“.

U kategoriji najboljih mladih ekipa pobedio je Košarkaški klub „Napredak-junior“, odnosno njegova ekipa pionira.

Najuspešniji sportista među osobama sa posebnim potrebama je Ivana Živković, iz Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra, koja se bavi skijanjem.

Najbolji trener je Marko Tomić, iz Karate kluba „Kruševac“, a najuspešniji sportski radnik prof. dr Dragan Toskić.

Priznanje za životno delo pripalo je Jovici Škoru.

Najuspešniji junior je Aleksa Vučetić, iz Košarkaškog kluba „Napredak-junior“, a najuspešnija juniorka Nevena Simić iz Karate klub „Kruševac“.

Za najbolju seniorsku ekipu proglašen je Gradski ženski rukometni klub „Napredak 12“.

Najuspešnija seniorka je Marija Sudimac, iz Badminton kluba „Zmajevi“, a najuspešniji senior Sergej Lukić, njen klupski kolega.

Prisutne je u ime grada Kruševca pozdravio Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport, koji je uz čestitke nagrađenima istakao da će lokalna samouprava i u narednom periodu pomagati sportistima i finansijski i ulaganjem u sportsku infrastrukturu, sa ciljem da Kruševac i u narednom periodu bude prepoznat kao grad sporta.

U programu su učestvovali učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Kruševca.

Tekst i foto, izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top