Privreda Okruga, pod vanrednim okolnostima, za sada, radi 

Postavljeno: 22.03.2020

Sve veće fabrike na području Rasinkog okruga za sada rade, uspostavljena je kompletna logistika u vanrednom stanju, a ovdašnja Regionalna privredna komora je u stalnoj komunikaciji sa Privednom komorom Srbije kako bi privrednicima dala potrebne instrukcije za rad u vanrednom stanju, odnosno kako bi se privredni život odvijao nesmetano. To je saopšteno iz kruševačke Regionalne privedne komore

– Za sada sve veće firme u Rasinskom okrugu: Kuper tajer, Trajal, PPT Petoletka, Namenska, Zaptivni elementi, PPT TMO, Henkel, Armature rade, osim kompanije Kromberg i Šubert koja je po nalogu svoje centrale iz Nemačke obustavila proizvodnju na dve nedelje, a radnicima za to vreme obezbedila plaćeno odsustvo. Isto važi  za male i za srednje firme – navedeno je u saopštenju Komore. 

U RPK napominju da su autoprevoznici izašli u susret privredi obezbedivši polaske za prevoz radnika, četiri trgovinska lanca i 21 objekat su jutros, u periodu od četiri do sedam sati bili na  raspolaganju penzionerima, trgovine su dobro svabdevene osnovnim životnim namirnicima i sredstvima za higijenu, a veleprodaje u magacinskim prostorima imaju dovoljnu količinu robe na raspolagaju.

Na području našeg Okruga radi prehrambena industrija: “Branko Perišić” i sve manje pekare, mlekare, drvna industrija, ambalažeri te klanična industrija. 

– Privreda Rasinskog okruga radi, i mi ćemo se maksimalno potruditi da tako ostane i u narednom periodu – poručuju iz kruševačke Regionalne privredne komore, a građane mole da slušaju preporuke Vlade i ostanu kod  svojih kuća. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top