Pripremni radovi pred zatvaranje Kosovske ulice

Postavljeno: 05.07.2022

JKP Vodovod otpočelo je krajem prošle nedelje sa postavljanjem privremenog voda za korisnike u Kosovskoj ulici, što bi trebalo da bude završeno najkasnije do kraja ove nedelje, nakon čega će se se ova ulica zatvoriti za saobraćaj. Kompletna rekonstrukcija Kosovske po planu bi trebalo da bude završena za tri meseca, s tim da je moguće da će to biti i ranije.

– U toku su pripremni radovi u delu Kosovske, od raskrsnice sa Pećkom do Nemanjine ulice, pa u narednom periodu može doći do povremenog prekida vodosnabdevanja zbog postavljanja privremenog voda, kako bi se obezbedilo neometano snabdevanje vodom svih korisnika u periodu izvođenja radova – saopštili su iz JKP Vododvod.

U tom preduzeću navode da je u planu da se prvo radi kompletna rekonstrukcija fekalne kanalizacione mreže, potom i vodovodne, sa rekonstrukcijom svih priključaka. Radovi će se odvijati u dužini od 600 metara, sa preko 70 priključaka, na potezu od raskrsnice sa Pećkom do raskrsnice sa Topličinom ulicom.

Za rekonstrukciju fekalne i kanalizacione mreže iz budžeta Grada i Vodovoda izdvojeno je oko 70 miliona dinara.

Pored rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže, te izgradnje atmosferske kanalizacije, u planu je i zamena toplovoda i rekonstrukcija saobraćajnice.

Dok traju radovi, za saobraćaj će biti zatvorena cela Kosovska ulica, dok će Nemanjina, Jakšićeva i Vladetina biti dvosmerne, uz zabranu parkiranja.

Prilaz zgradi Hitne medicinske pomoći biće obezbeđen preko Jakšićeve ulice, a za zaposlene u bolnici i hitne bolničke pacijente ulaz je od Dijagnostičkog centra.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top