Pripreme ESKA karate reprezentacije Srbije u Kruševcu

Postavljeno: 21.09.2022

Kruševac je bio domaćin priprema kadetske, juniorske i seniorske ESKA karate reprezentacije za predstojeće ESKA Evropsko prvenstvo, koje se održava od 1. do 4. decembra u Švajcarskoj.

Pripeme su se odvijale u Srpskom karate-do centru u Kruševcu, a o tome kako su protekle za portal KruševacGrad.rs govorio je Marko Tomić, predsednik Srpske karate-do konfederacije:

– Treniralo se 3 puta dnevno i moramo istaći da je atmosfera na treninzima bila izuzetna. Takmičari su došli kondiciono pripremljeni posle priprema koje su održane u Soko Banji i koje su treneri po klubovima održavali uz smernice trenera reprezentacije. Nivo pripremljenosti takmičara je zaista obećavajući i uz kvalitetan rad na otklanjanju individualnih nedostataka siguran sam da ćemo doći do postizanja željenog rezultata na kontinentalnom šampionatu.

Uslove za održavanje trenažnog procesa u Srpskom karate-do centru u Kruševcu, naš sagovornik opisuje kao savršene.

– Ovo je mišljenje celokupnog stručnog borda kao i svih naših reprezentivaca. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su doprineli da Srpska karate-do konfederacija, kao krovna organizacija koja okuplja prestavnike preko 650 karate klubova različitih stilova i organizacija sa oko 25.000 sportista, zatim JKA – Shotokan savez Srbije, kao naša stilska organizacija, i na kraju Karate klub Kruševac, kao jedan od najtrofejnijih svetskih i evropskih karate klubova, dobiju jedan od najkvalitetnijih prostora za održavanje trenažnog procesa u celoj Evropi – kazao je on.

Naredno okupljanje na kome će se, kako je dodao, ujedno proveriti nivo forme takmičara, su kvalifikacije za prvenstvo Srbije, koje se održavaju 2. oktobra u Debeljači, a sledeće pripreme ESKA karate reprezentacije Srbije održaće se od14. do 16. oktobra, takođe u Kruševcu.

Lj. Marković

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top