Priključivanje Kovid bolnice na vodovod, otvaranje naredne nedelje

Postavljeno: 11.12.2020

Od jutros je desna traka Ulice Miloša Obilića, iz pravca Kruševca ka Parunovcu zatvorena za saobraćaj jer se Kovid bolnica, koja se gradi u krugu nekadašnje kasarne Rasine, priključuje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Iz kruševačkog Vodovoda obaveštavaju da će takav režim saobraćaja biti do nedelje u ponoć.
Istovremeno navode i da će zbog toga “Trajal” korporacija u subotu ceo dan biti bez vode, dok će pritisak biti slabiji u Ulici Save Miloševića, naselju Pejton i naselju Prnjavor. Istog dana, od 15:00 do 24:00 časa bez vode će biti Parunovac, Kapidžija, Ulica Ljube Ilića i deo Dedine.
Inače, Kovid bolnica bi, prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo da bude otvorena 17. novembra.

Tokom vikenda se, prema navodima iz niškog Kliničkog centra, obavljaju razgovori sa medicinarima koji su konkurisali za posao u toj bolnici. Za 129 mesta prijavilo se 220 lekara, dok je 550 medicinskih sestara i tehničara konkurisalo za nešto manje od tog broja oglašenih mesta.

Te radnike zapošljava pomenuti Klinički centar, dok će nemedicinsko osoblje, 173 radnika različitih profila i stepena stručnosti, zaposliti kruševačka Opšta bolnica. Konkurs za njih je trajao do 10. decembra.

U kruševačkoj Kovid bolnici biće mesta za 500 pacijenata, 150 u intenzivnoj i 350 u poluintenzivnoj nezi. Izgradnja je počela u avgustu, radove vredne 1,74 milijarde dinara finansira država, dok je Grad Kruševac za infrastrukturne priključke za struju, vodu i gas iz gradskog budžeta izdvojio 14 miliona dinara.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top