Prijem studenata u Gradskoj upravi

Postavljeno: 18.07.2022

Povodom završetka studija prve generacije studenata Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, u Mozaik sali Gradske uprave priređen je svečani prijem. Ovom prilikom gradonačelnica, Jasmina Palurović, zahvalila se studentima na poverenju koje su ukazali Gradu izborom ovog fakulteta, i poželela im sreću u daljem životu i radu 

Gradonačelnica je takođe naglasila da će svršeni studenti Poljoprivrednog fakulteta, uspešnim okončanjem studija, zaposlenjem u državnom sektoru, ali i razvijanjem sopstvenog biznisa doprineti razvoju cele regije, poznatoj po izuzetnim potencijalima za razvoj poljoprivrede.

Poželela im je mnogo uspeha u daljem životu i radu, sa očekivanjem da neki od  onih koji nisu odavde, ostanu u Kruševcu. Takođe, rekla je da je ovo prva u nizu visokoobrazovnih ustanova koje će tek biti otvorene.

Dekan fakulteta, profesor dr Ivan Filipović, je istakao izuzetnu saradnju i podršku koju fakultet dobija od Grada i stručnih institucija, te da su planovi dalje osavremenjavanje nastave, ulaganje u kadar i opremu kako bi se još više podigao kvalitet studija. Napomenuo je da se razmatra i uvođenje master akademskih studija.

Inače, Poljoprivredni fakultet u školskoj 2022./2023. godini upisaće petu generaciju studenata na tri studijska programa: voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo.

Na današnjoj svečanosti, studentima su uručeni simbolični pokloni – knjige, dar grada Kruševca.

Podsećamo, Poljoprivredni fakultet u Kruševcu osnovan je 2017. godine, Odlukom Vlade Republike Srbije kao deo Niškog univerziteta. Ova visokoškolska ustanova ima za cilj da studenti ovladaju teorijskim znanjima i praktičnim veštinama iz oblasti bioinženjerskih nauka. Studijski programi su urađeni po uzoru na najsavremenije studijske programe u oblasti biotehnologije koji se izvode uz savremenu tehničku opremu u skladu sa Bolonjskom deklaracijom. Nakon završetka osnovnih akademskih studija, student stiče zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top