Prijavljivanje izbornih lista – do ponoći

Postavljeno: 08.04.2016

Noćas u ponoć zaključuje se spisak izbornih lista za lokalne izbore. Do sada, učešće na lokalnim izborima u Kruševcu kandidovanoje deset lista. Za sedamdeset odborničkih mesta u gradskom parlamentu nadmetaće se 461 kandidat

Potpune izborne liste za odborničke izbore u našem gradu podnele su samo koalicije okupljene oko naprednjaka koji će se naglasčkom listiću pojaviti pod rednim broje 1 i socijalista i Jedinstvene Srbije čija će lista nositi broj 3.

Najmanje kandidata, po 24, imaju Dveri, sa brojem 10 i Grupa građana “Volim Kruševac” sa brojem 9.

Za razliku od republičkih izbornih koalicija, u Kruševcu na lokalne izbore Demokratska stranka izlazi sama sa rednim brojem 2, DSS i Dveri takođe izlaze samostalno, kao i Zajedno za Srbiju, koji u našem gradu izlazi kao grupa građana “Za Kruševac – Miodgar Đidić”.

DSS lista ima broj 5,a Zajedno za Kruševac broj 4. Broj 6 rezervisan je za Srpsku radikalnu stranku, lista koalicije SDS, LDP, Levica nosi broj 7, a Republikanska stranka broj 8.

Predizborne stranačke aktivnosti se zahuktavaju – tribine, konvencije, šetnje gradom, pa i štandovi na trgu kosovskih junaka. Danas smo zabeležili dva: SNS je prikupljala potpise pod sloganom “Siguran glas za Aleksandra Vučića”, a kruševački radikali su sugrađanima delili letke sa izbornim programom stranke.

Kako saznajemo, nešto ranije na istom prostoru štand je imala i Grupa građana “Za Kruševac –Miodrag Đidić”

srs22

Ostale vesti

back-to-top