Preminuo muškarac iz Aleksandrovca, još 45 obolelih u Okrugu

Postavljeno: 10.11.2020

Treći dan za redom u Rasinskom okrugu od posledica korona virusa umire po jedan pacijent. Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje preminuo je muškarac iz Aleksandrovca. Prethodno su preminuli muškarac iz Kruševca i žena iz Trstenika. U Rasinskom okrugu je, prema podacima te službe, od početka epidemije od posledica korona virusa preminulo 59 osoba, 43 muškarca i 16 žena

Za poslednja 24 sata u Rasinskom okrugu virus je potvrđen kod još 45 pacijenata, najviše njih, 22 je iz Kruševca, 19 je iz Aleksandrovca, a po dvoje je iz Brusa i Trstenika. Na infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice smešteno je 66 pacijenata. 

Za dan su zabeležena još dva slučaja oboljevanja među đacima te je od početka školske godine korona potvrđena kod 29 učenika na području Rasinskog okruga. Među dvoje novoobolelih jedan je iz Brusa, što je prvi registrovani slučaj među đacima u toj opštini, a drugi je iz Kruševca gde je do sada oboljevanje potvrđeno kod 10 đaka. U ostalim opštinama Okruga broj je nepromenjen u odnosu na juče te je u Aleksandrovcu desetoro, u Trsteniku šestoro te u Ćićevcu dvoje. 

Istovremeno je obolelo i desetoro prosvetnih radnika, petoro je iz Trstenika, troje iz Kruševca i dvoje iz Aleksandrovca. 

Od početka epidemije korona je potvrđena kod 2.231 pacijenta u Rasinskom okrugu, na analize je poslat ukupno 15.431 uzorak sa tog područja, a izlečenima se smatraju 1.582 osobe. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top