Preminuo Miroslav Mića Živanović

Postavljeno: 05.10.2021

Miroslav Mića Živanović preminuo je danas, 5. oktobra, u Bošnjanu, u kome je rođen 1953. godine. Komemorativni skup će se održati 6. oktobra u 10 časova i 30 minuta u Beloj sali Kulturnog centra, a sahrana je istog dana u 14 časova i 30 minuta na Novom groblju u Kruševcu

Po obrazovanju je bio diplomirani pravnik, ali se, osim svoje struke, bavio muzikom i pisanjem poezije. Bio je jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije i predsednik osnivačke skupštine Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB sa sedištem u Kruševcu.

Miroslav Živanović je radio u drvnom kombinatu ŠIK Crvena zastava od 1977. do 1992. godine na više odgovornih pozicija. Kasnije je bio načelnik inspekcije i gradski javni pravobranilac.

Bio je osnivač Socijalističke partije Srbije i njen istaknuti član. Biran je na najodgovornije funkcije u toj stranci: bio je član Gradskog odbora, a u aktuelnom rukovodstvu član Izvršnog odbora kruševačkog odbora SPS-a.

Iz kuće je poneo levičarsko vaspitanje od oca, kome je jedino verovao. Naša partija je ostala bez istaknutog člana koji je uživao veliki ugled u SPS-u i gradu Kruševcu – napisao je o preminulom Živanoviću vd predsednika kruševačkog Odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Maksimović.

Živanović je bio dobitnik brojnih priznanja: povodom 650 godina od osnivanja Kruševca ove godine je dobio Zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju Grada, ranije mu je pripala godišnja nagrada Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB, a u njegovim rukama su završile i mnoge pesničke nagrade širom Srbije, među kojima poslednja bila na konkursu „Vidovdan PoezijaSRB 2021“ za pesmu „Dan posle“. Objavio je tri knjige pesama: „U mraku tvojih zenica“ 2012-te, „Dan posle“ 2016-te i „Tebi poklanjam“ 2021. godine.

Takođe se ozbiljno bavio muzikom, svirao je više instrumenata i pevao. Snimio je CD sa pesmama koje je sam napisao, a uz pomoć drugara iz muzičkog miljea, komponovao.

Ostale vesti

Komentari

  1. Razočarani socijalista zauvek kaže:

    Kakvo nepismeno obraćanje i izjava.. Ali nije ni čudo kada je Siniša Maksimović precednik

1 thought on “Preminuo Miroslav Mića Živanović

Comments are closed.

back-to-top