Preminuo Marko Živić

Postavljeno: 14.10.2021

Danas je u Beogradu preminuo Marko Živić, poznati glumac,  jedan iz plejade onih koji su ime Kruševca učinili poznatim širom regiona.

Vest o smrti glumca saopštilo je Beogradsko dramsko pozorište, čiji je prvak bio.

Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama – naveli su u toj pozorišnoj kući.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Glumu je završio 1995. godine, u klasi profesora Radeta Markovića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U rodnom gradu je pohađao osnovnu školu „Dragomir Marković“ i usmereno obrazovanje u TŠC „Veljko Vlahović“ i Gimnaziji, a glumom je počeo da se bavi u Domu omladine kod Radeta Savića Brke.

Gledaoci ga pamte po brojnim ulogama u pozorištu i na filmu te kao voditelja televizijskih zabavnih i šou programa.

Poslednjih godina je često bio angažovan u pozorištu u rodnom gradu gde je ostvario nekoliko značajnih uloga, ali i potpisao režiju pojedinih predstava.

Najznačajniju nagradu Kruševačkog pozorišta „Bora Mihailović“, koja se dodeljuje za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije dobio je 2015. godine, kada je sa ovdašnjim ansamblom igrao predstavu „Valjevska bolnica“.

U 2018. godini je u Kruševačkom pozorištu zaigrao u satiričnoj komediji „Ljubinko i Desanka“,  a godinu kasnije u predstavi „Čekajući Godoa“. Početkom godine je, sa Branislavom Nedićem, potpisao režiju predstave „Minut“.

Ove godine je igrao u prvoj srpskoj operi „Na uranku“, izvedenoj na Vidovdan na platou ispred Kuće Simića, koju su zajednički pripremili Kruševačko pozorište i Kulturni centar.

Podsetimo da su mediji preneli informaciju da je Marko Živić  već nekoliko dana bio u teškom zdravstvenom stanju i priključen na respirator. On je zbog koronavirusa bio hospitalizovan u kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“.

Naslovna fotografija: Wikipedia, Medija centar Beograd

Ostale vesti

back-to-top