Preminuo još jedan pacijent

Postavljeno: 09.11.2020

U prethodna dva dana na teritoriji Rasinskog okruga bitku sa korona virusom izgubila su dva pacijenta, iz Kruševca i Trstenika, čime se broj umrlih od posledica korona virusa, od početka epidemije, popeo na 58

Najviše umrlih je iz Kruševca, gde su od posledica korone umrla 33 lica. U Varvarinu je do sada preminulo devetoro ljudi, u Trsteniku sedmoro, četvoro u Aleksandrovcu, troje u Brusu, najmanje u Ćićevcu gde su bitku sa koronom do sada izgubile dve osobe.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije u Rasinkom okrugu potvrđeno je 2.186 slučajeva korona virusa, najviše u Kruševcu gde su koronom do sada zaražena 1.162 lica, potom u Aleksandrovcu gde je virus potvrđen kod ukupno 453 lica. U Trsteniku je ukupno registrovano 283, u Brusu 123, u Varvarinu 94 a u Ćićevcu 71.

U Okrugu je virus registrovan kod ukupno 27 đaka i 10 nastavnika. Najviše obolelih školaraca je iz Aleksandrovca gde je od početka školske godine virus potvrđen kod desetoro dece, devetoro ih je iz Kruševca, šestoro iz Trstenika a dvoje iz Ćičevca. Troje obolleih nastavnika je iz Kruševca, petoro iz Trstenika a dvoje iz Aleksandrovca.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice trenutno je smešteno 65 pacijenata, petoro više nego juče.

Na analizu su od početka epidemije sa područja Rasinskog okruga poslata 6052 uzorka, a izlečenim se smatra 1.571 lice.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top