Preminuo Aki Rahimovski, legendarni pevač Parnog valjka

Postavljeno: 22.01.2022

Pevač I jedan od osnivača jedne od najvećih rok bendova sa EX YU prostora, grupe Parni Valjak, Aki Rahimovski, preminuo je danas u 67. godini, prenose mediji

„‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski“, piše na zvaničnoj Facebook stranici grupe, piše dnevnik.hr., a prenose srpski mediji.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. godine u Nišu.Malo po njegoom rođenju porodica se seli u Skoplje. U muzičku školu, na klavir i pevanje kreće sa sedam godina a već kao tinejdžer svirao je u nekoliko bendova i bio je deo sastava Grupa Vakuum, Krvna braća i Tor.

1975. godine upoznao je Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. Iste godine osnovali su bend Parni valjak, koji je postao jedan od najvećih bendova ovih prostora. U više od 40 godina objavili su više od 15 studijskih albuma, nekoliko live albuma, kompilacija i singlova kao i koncertne DVD-ove.

Aki Rahimovski biće upaćen kao pevač raskošnog talenta, a njegove i pesme Parnog valjka obeležile su čitavu epohu i bile deo odrastanja brojnih generacija.

 

Ostale vesti

back-to-top