Preko 90 novoobolelih za tri dana

Postavljeno: 23.08.2021

U Rasinskom okrugu tokom prethodna tri dana virus korona potvrđen je kod 92 pacijenta. Najviše novoobolelih je iz Kruševca, a najmanje iz Ćićevca i Varvarina. U Kovid ambulanti dnevno se obavi između 150 i 160 pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od petka do danas virus korona potvrđen je kod 50 pacijenata iz Kruševca, novoobolelih u Aleksandrovcu je 21, u Trsteniku 11, u Brusu 4, dok su u Varvarinu i Ćićevcu u istom periodu registrovana po tri nova slučaja.

Istovremeno, sa povećanjem broja obolelih, povećava se i broj pregleda u Kovid ambulanti. Tokom protekle dve nedelje dnevno je bilo između 150 i 160 pregleda, s tim da je u dane vikenda taj broj manji, oko 100-nak pregleda dnevno.

Od ukupnog broja pregleda prvih je oko 50 odsto, a polovina tih pacijenata pozitivna je na korona virus.

Među obolelima dominira mlađa populacija, sa blagom ili srednje teškom kliničkom slikom. Mlađi uglavnom ne zahtevaju hospitalizaciju, a simptomi sa kojima se javljaju su povišena telesna temperatura, suvi kašalj, malaksalost, mučnina, dijareja i povraćanje.

Srednje teške i teške kliničke slike javljaju se u većem broju slučajeva kod starijih lica i osoba sa kompromitovanim imunitetom, a na bolničko lečenje iz ove ambulante dnevno se u Kovid bolnicu šalje od tri do pet pacijenata.

Inače, od početka epidemije, u Rasinskom okrugu virus je potvrđen kod 22.177 ljudi, najviše iz Kruševca gde je do sada korona registrovana kod 11.672 lica. Bitku sa virusom izgubilo je 530 ljudi , a izlečenim do sada se smatra 20.739.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top