Preko 400 pregleda, najviše onkoloških

Postavljeno: 16.08.2021

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda, druge u ovom mesecu, oko 200 građana sa teritorije Rasinskog okruga obavilo je više od 400 pregleda, a najveće interesovanje bilo je za onkološke preglede

Tokom dva dana obavljena su 83 onkološka pregleda, 19 internističkih, 15 uroloških, 50 pregleda endokrinologa, 38 ginekoloških i 56 opštih kardioloških pregleda. Urađeno je je i 75 EKG-a, te 22 mamografije. Nakon obavljenih pregleda, na dalju dijagnostiku, upućeno je 27 pacijenata.

Kao i do sada, pravo na besplatne preventivne preglede imali su svi građani i građanke, bez obzira na to da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Podsećamo, akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju Ministarstvo zdravlja pokrenulo krajem 2017. godine, privremeno je zaustavljena zbog pandemije korona virusa.

Nakon godinu i po dana pauze akcija je ponovo pokrenuta pre dve nedelje, kada je na teritoriji Rasinskog okruga, u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, 280 građana obavilo 555 preventivnih pregleda.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top