Pregledi u cilju rane dijagnostike i lečenja anaurizme trbušne aorte

Postavljeno: 05.04.2023

Iz kruševačke Opšte bolnice pozivaju sugrađane, koji do sada nisu obavili pregled trbušne aorte, da, u petak i subotu, iskoriste priliku i provere svoje zdravlje

Klinika za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u saradnji sa Udruženjem kardiovaskularnih hirurga Srbije i uz podršku Ministarstva zdravlja RS, započela je sa sprovođenjem prve kampanje skrininga u cilju rane dijagnostike i lečenja anaurizme trbušne aorte.

U Opštoj bolnici Kruševac navedena kampanja biće sprovedena 7. i 8. aprila (petak / subota), kada će svi zainteresovani građani stariji od 50 godina, moći da urade ultrasonografski pregled koji se sastoji od pronalaženja trbušne aorte i merenja njenog prečnika.

Pregledi će se izvoditi u periodu od 8 do 14 časova, kada će se pružiti informacije o načinu pregleda, odnosno o daljoj prognozi shodno dobijenom nalazu.

Mobilni autobus sa edukovanim medicinskim osobljem, koji će izvoditi skrining, biće stacioniran u bolničkom krugu, na parking prostoru preko puta zgrade nervnog bloka.

Foto: freepic.com

Ostale vesti

back-to-top