Preduzetnice iz Okruga na Sajmu preduzetništva u Republici Srpskoj

Postavljeno: 04.04.2023

Predstavnik Privredne komore Kruševac i pet predstavnica privrede iz sektora starih zanata i rukotvorina učestvovalo je na konferenciji na Jahorini i sajmu rukotvorina u Istočnom Sarajevu, starih zanata i preduzetništva žena u Republici Srpskoj. Na sajmu su izlagali Etno Rasina Kruševac, Zlatna Nit Buci, ZZ Napredak Stopanja, Vinarija Miletić Laćisled i PR Veraston.

Cilj organizacije ovog događaja je bio da se unapredi saradnja preduzetnica i članica nekoliko udruženja iz Republike Srpske i Srbije, zbog ostvarivanja boljeg tržišnog plasmana određenih proizvoda i promocije ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj, odnosno u Bosni i Hercegovini i u Srbiji.

Tom prilikom delegacija je imala prijem kod gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Ljubiše Ćosića, i načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovana Katića. Na konferenciji učešće u panel diskusiji na temu „Uloga privrednih komora u preduzetništvu žena, preduzetništvo žena u Srbiji i Republici Srpskoj i njegove prednosti“ uzela je Marija Vesković, samostalni stručni saradnik za usluge PKS RPK Kruševac.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top