Predstavljeni programi namenjeni mladima

Postavljeno: 08.04.2022

Na sednici Saveta za mlade predstavljeni su programi više udruženja, koji će se sprovoditi u okviru 12 projekata finansiranih sredstvima budžeta Grada, a u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade. Takođe je razgovarano o sadržaju ovogodišnje ankete za mlade te o obeležavanju Međunarodnog dana umetnosti, ali i mnogih drugih značajnih datuma.

Cilj projekata koji su danas predstavljeni je da se mladima u gradu poboljšaju kvalitet života, uslovi školovanja i korišćenje  slobodnog vremena.

Želeli smo da čujemo šta je njihova ideja i cilj i na koji način možemo da uključimo još veći broj mladih da budu korisnici svih njihovih projekata – rekao je Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice.

Danas je na sastanku diskutovano o sadržaju ankete za mlade, koja bi trebalo da obuhvati više od pitanja o programima neformalnog brazovanja.

Ove godine smo malo anketu proširili, tako da ćemo ispitati stavove i razmišljanja mladih o tome šta  im je potrebno da bi oni što bolje provodili svoje vreme u Kruševcu i da bi na kraju ostali ovde da žive i rade – objasnio je Jovanović.

Napomenuo je da je poenta u tome da mladi budu aktivni činioci:

– Da oni budu kreatori i realizatori tog programa. Tako ćemo mladima dati tu slobodu, a mi ćemo podržati sve njihove ideje i inicijative – kazao je on.

Projekti koji će biti realizovani ove godine su, prema rečima našeg sagovornika, oni koji se nastavljaju od prethodnih godina.  Reč je o širokom spektru oblasti pokrivenih ovim projektima, kao što su sport, zdravlje, obrazovanje, zapošljavanje i bezbednost mladih.

Ima par nekih novih projekata koji se tiču digitalne sfere i digitalnog aktivizma mladih ljudi, ali svakako poenta današnje sednice jeste modernizacija projekata, ubacajući nove segmente kako bismo zadovoljili potrebe mladih – rekao je za KruševacGrad zamenik gradonačelnice.

Za ovaj krug sprovođenja projekata iz budžeta Grada je izdvojeno 1,3 miliona dinara, dok će za preostalih  200.000 dinara biti raspisan još jedan javni poziv.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top