Predstavljanje projekta „Ka zajedničkoj održivosti nezavisnih kulturnih centara“ u AKC „Gnezdo“

Postavljeno: 17.03.2023

AKC „Gnezdo“, zajedno sa partnerima KC Magacin iz Beograda i AKC Poligon iz Kosjerića, predstaviće danas i sutra rezultate projekta „Ka zajedničkoj održivosti nezavisnih kulturnih centara“, čiju su implementaciju započeli prošle godine. 

Ovaj projekat imao je za cilj da uključivanjem korisnika ovih centara, kroz niz zajedničkih umetničko-edukativnih i radnih procesa i građenje kapaciteta kroz razmenu ljudstva, napravi pomak ka njihovom održivom delovanju u svojim zajednicama.

Tokom ova dva dana napravićemo osvrt na rezultate i domete projekta i predstavićemo dosadašnji rad ovih centara-kaže Katarina Dimitrijević iz AKC „Gnezdo“.

Danas će od 19 časova biti organizovano predstavljanje aktivnosti i rezultata projekta kroz foto arhivu i razgovor, a zatim će od 20 časova biti održana tribina „Društveno-kulturnih centara za lokalnu zajednicu“. Od 21h prikazivaće se serijal filmova „Čaršijska filmografija“ u produkciji KC Magacin, Beograd

Narednog dana, 18. marta od 19 časova AKC Poligon iz Kosjerića će održati predstavu „Večera za petoro“.

Inače, projekat „Ka zajedničkoj održivosti nezavisnih kulturnih centara“ podržala je Švajcarska vlada, a sproveo Hartefakt fond.

Tribina „Značaj društveno kulturnih centara za lokalnu zajednicu“ deo je projekta „Rtaći iz Kićblona osvajaju Gnezdo“ koji finansira Evropska Unija.

 

M. J.

Ostale vesti

back-to-top