Predškolci poručili vozačima – „Pazite na nas“

Postavljeno: 04.06.2021

U akciji „Bezbednost dece – briga svih nas“ organizovanoj u Pionirskom parku, mališani iz četiri predškolske grupe vrtića „Neven“ prikazali su rezultate svog rada na saobraćajnom vaspitanju i poručili sugrađanima da uskoro polaze u školu te ih mole da pripaze na njih u saobraćaju.

Oko 120 mališana podeljenih u četiri grupe učestvovalo je u današnjoj akciji u kojoj su imali priliku da na različite načine nauče puno o bezbednosti u saobraćaju. Prva grupa dece je zajedno sa saobraćajnim policijacima radila pokazne vežbe, odnosno simulirala realne situacije u saobraćaju, dok je druga grupa igrala interaktivne saobraćajne igre u kojima je primenjivala do sada stečeno znanje.

– Treća grupa se veselila uz muziku na temu saobraćaja, dok je četvrta grupa razgledala bogatu izložbu radova koju su pripremila naša deca, uz našu i pomoć roditelja. Za kraj smo ostavili još jednu stvar koju smatramo vrlo važnom, pripremili smo puno letaka koje će deca deliti na okolnim parkinzima i kačiti na brisače automobila kako bi što više vozača danas dobilo poruku da je bezbednost dece briga svih nas – rekla je Snežana Đorđević, vaspitačica vrtića Neven i autorka današnje akcije.

Ona je napomenula da predškolska ustanova „Nata Veljković“ oduvek posvećuje veliku pažnju problemu dece u saobraćaju, kao i da je neophodno da u tome aktivno učestvuju kako predškolske ustanove, tako i škole, roditelji i sve gradske institucije.

– Poslednjih pet godina aktivni smo član Saveta za bezbednost saobraćaja Kruševca, imamo veliku podršku lokalne samouprave, a sarađujemo i sa Zavodom za javno zdravlje, Crvenim krstom i drugim institucujama u gradu u cilju unapređenja saobraćajnog vaspitanja u vrtićima – istakla je ona.

Da je važno da se ovakva obuka organizuje pred polazak u školu misli i šestogodišnji Vojin Jovanović.

– Danas smo učili da pazimo u saobraćaju i bilo nam je lepo i zabavno. Sve mi se sviđa, ali mi je najzanimljivija igra koju smo igrali i veliki semafor – poverio nam je on.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top