Predsednik Srbije na otvaranju Aerodroma Rosulje

Postavljeno: 25.06.2022

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovaće otvaranju „Aerodroma Rosulje“, koje je zakazano za sutra u 11 časova, saopšteno je Predsedništva Srbije.

Pre toga predsednik Srbije će obići radove na Moravskom koridoru, na deonici Pojate – Kruševac.

Podsetimo da se otvaranje „Aerodroma Rosulje“ održava u okviru svečanosti „Vidovdan 22“, koja se odvija tokom juna, povodom obeležavanja Dana Kruševca, Vidovdana.

Aerodrom Rosulje će, kako su ranije saopštili nadležni, biti namenjen manjim letelicama, pre svega sportskim,  u domaćem saobraćaju, a moći će, ukoliko su ukaže potreba, da postane medjunarodni, koji bi se koristio i za putnički saobraćaj.

Projekat izgradnje tog aerodroma započet je 2007. godine, pod ingerencijom lokalne samouprave, da bi pre dve godine, javno preduzeće „Aerodrom Rosulje“ prešlo u nadležnost države, odnosno postalo deo preduzeća „Aerodromi Srbije“. Nakon toga su intenzivirani radovi, a u njegovu izgradnju država je uložila oko 340 miliona dinara.

Povodom otvaranja „Rosulja“ biće održan aeromiting, u kome će učestvovati više letelica, a biće izvedeni i skokovi padobranaca. Kruševački „Jugoprevoz“ će ka Rosuljama sutra organizovati besplatne polaske iz  centra grada te sa 12 seoskih lokacija.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top