Predrag Vukićević, novi predsednik Skupštine grada Kruševca

Postavljeno: 18.08.2020

Kao jedini kandidat, Predrag Vukićević iz odborničke grupe Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine izabran je sa 65 glasova. Zamenik predsednika na ovoj sednici nije izabran, dok je funkcija sekretara Skupštine poverena dosadašnjoj sekretarki Maji Cuckić

Predlog da jedini kandidat za funkciju predsednika gradskog parlamenta bude Predrag Vukićević, šef odborničke grupe naprednjaka u prethodnom sazivu i direktor Repionalne privredne komore, dala je Ivana Lazić, šefica odborničke grupe SNS „Aleksandar Vučuć za našu decu“. 

Predrag Vukićević rođen je 1972. godine u Kruševcu, diplomirani je ekonomista i od 1998. godine radikao privatni preduzetnik. Od 2014. godine je direktor Regionalne privredne komore Kruševac gde je, prema rečima predlagača, svoje profesionalno angažovanje usmerio na razvoj kvaliteta i efikasnosti komorskog sistema. Bio je odbornik skupštine grada Kruševca u dva mandata, u posednjem i šef odborničke grupe. Vukićević je, inače, potpredsednik gradskog odbora SNS u Kruševcu. 

Tajnim glasanjem, sa 65 glasova ZA i četiri nevažeća listića, Vukićević je izabran na ovu funkciju. U ime odbornika novom predsedniku Skupštine čestitala je Marija Stojković i pozvala ga da preuzme dalje predsedavanje sednici. 

Nakon što se zahvalio svima na poverenju i pozdravio  dr Marinu Radović koja je napustila kruševačke socijaliste i  pristupila odbornicima Srpske napredne stranke, Vukićević je za sekretara Skupštine grada predložio Maju Cuckić, diplomiranu pravnicu i dosadašnju sekretarku, a odbornici su sa 65 glasova podržali njegov predlog.

Skupštini se obratio i Marko Milojević, odbornik izborne liste SPS –JS, koji  je podneo usmenu ostavku na mesto odbornika, a Skupština je potvrdila prestanak njegovog mandata. 

Potom je Vukićević najavio novu sednicu novoformiranog lokalnog parlamenta za 14 časova. Iako je rekao da će razloge njenog sazivanja saopštiti na samoj sednici, očekuje se da će na ovoj sednici biti izabrani izvršni organi vlasti. 

Kako je ranije najavio sada već bivši predsednik lokalne skupštine, Živojin Miloradović, za funkciju prvog čoveka grada i u naredne četiri godine biće predložena aktuelna gradonačelnica Jasmina Palurović. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top