Predlozi za vidovdanska priznanja na poslednjem skupštinskom zasedanju u ovom sazivu

Postavljeno: 10.06.2020

Lekari, zdravstveni i nezdravstveni radnici kruševačke Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Vidovdansku nagradu zaslužili su za iskazanu stručnost, požrtvovanost i hrabrost u lečenju pacijenata tokom epidemije virusa Covid 19. Ovako je obrazložen predlog za najviše gradsko priznanje o kome će u utorak odlučivati još uvek aktuelni odbornici gradske skupštine

Odbornici ovog skupštinskog saziva u Kruševcu će se poslednji put sastati 16. juna na 27. sednici lokalnog parlamenta. Na dnevnom redu je pedesetak tačaka, među kojima je i odluka o dobitnicima vidovdanskih priznanja, koja su ovoga puta u najvećem broju vezana za rad u uslovima epidemije novog korona virusa. 

Osim Vidovdanske nagrade koja bi trebalo da pripadnezaposlenima u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje, predložena je i dodela četiri vidovdanske plakete.

Plakete bi trebalo da pripadnu Policijskoj upravi za doprinos u sprovođenju mera u borbi protiv virusa Covid 19 u vreme epidemije i Centru za ABHO Garnizona Kruševac za doprinos u organizovanju privremenih kovid bolnica u gradu.

Posthumno, plakete će biti dodeljene  Zoranu Vuliću, dugogodišnjem predsedniku Saveta MZ Bivolje, preduzetniku, za rezultate ostvarene na unapređenju uslova života građana i Vladimiru Tasiću, lideru kruševačkog SPS-a, i, kako se navodi u obrazloženju, uglednom pravniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu, za rezultate ostvarene na unapređenju uslova života građana i razvoju lokalne samouprave. 

Za pohvale grada Kruševca predloženo je 12 kandidata, među kojima su Služba mesnih zajednica za doprinos u organizovanju volontera u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije izazvane virusom Covid 19, Klub privrednika za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije obezbeđivanjem paketa životnih namirnica i sredstava za higijenu, kruševačka fabrika beogradskog Bin komerca za doprinos u suzbijanju epidemije proizvodnjom dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorita za potrebe grada i Rasinskog okruga i Henkel Kruševac za doprinos u borbi protiv epidemije doniranjem respiratora, zaštitne opreme i sredstava za higijenu Opštoj bolnici u Kruševcu.

Za pohvalu su predloženi i  volonteri omladinske terenske jedinice i jedinice za delovanje u nesrećama za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije, te penzioneri i građani stariji od 65 godina za, kako se navodi, dosledno poštovanje i podršku sprovođenju mera u borbi protiv virusa Covid 19. 

Kandidati za pohvale su i pojedinci: Pavle Savić za uspeh u školovanju i nagrade na takmičenjima iz hemije, protojerej Ivan Cvetković za negovanje srpske duhovnosti, Gordana Jovanović za edukaciju mladih o volonterizmu i angažovanje u vreme epidemije, Predrag Peca Grujić za tri decenije rada u RTK i Dragan Vulić za doprinos razvoju zadrugarstva.

Zanimljivo je da se Zavod za javno zdravlje pojavljuje i u ovoj kategoriji priznanja, ovoga puta kao institucija. Predlagači smatraju da je Zavod pohvalu zaslužio za dugogodišnji rad na prevenciji bolesti i očuvanju javnog zdravlja stanovništva grada Kruševca i Rasinskog okruga.

N.B.

Ostale vesti

Komentari

1 thought on “Predlozi za vidovdanska priznanja na poslednjem skupštinskom zasedanju u ovom sazivu

Comments are closed.

back-to-top