Poziv za dodelu priznanja „Zahvalnica grada Kruševca“ – predložite kandidate!

Postavljeno: 28.05.2021

Povodom obeležavanja 650-te godišnjice Grada ustanovljeno je priznanje „Zahvalnica grada Kruševca“ koje će se dodeljivati u godini jubileja. Prvi javni poziv za podnošenje predloga za dodelu ovog priznanja otvoren je do 7. juna, predloge mogu slati fizička i pravna lica dok dobitnici mogu da budu pojedinci, ustanove, preduzeća i organizacije

Na poslednjoj sednici Skupština Grada je donela odluku kojom je utvrđen način i postupak dodele ovog priznanja.

– Priznanje će dodeljivati Skupština Grada na predlog Komisije za kadrovska i administrativna pitanja. Komisija je na današnjoj sednici utvrdila tekst javnog poziva, prvi javni poziv trajaće do 7. juna, a tekst javnog poziva biće objavljen na zvaničnoj prezentaciji Grada – rekla je Maja Cuckić, sekretarka Skupštine Grada.

Priznanje „Zahvalnica grada Kruševca“ uručivaće gradonačelnica Kruševca tokom godine jubileja, s tim što će ono prvi put biti uručeno 28. juna na svečanoj sednici, dok će drugi put biti uručeno 14. oktobra.

Svi građani koji žele da predlože kandidate za dodelu ovog priznanja mogu pisani i obrazloženi predlog predati na pisarnici Gradske uprave ili poslati poštom na adresu Gazimestanska 1, odnosno na zvaničnu mejl adresu [email protected].

Podsećamo, Odbor za obeležavanje jubileja kojim predsedava Bratislav Gašić nedavno je uputio inicijativu da se ustanovi posebno priznanje kojim bi se Grad odužio svima koji su dali doprinos razvoju Kruševca.

Priznanje će se dodeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana koji su doprineli razvoju infrastrkutre, ekonomije, kulutre, sporta, obrazovanja i svih drugih sfera društvenog života.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top