+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Potpisan ugovor za izgradnju hangara na Aerodromu “Rosulje”

Potpisan ugovor za izgradnju hangara na Aerodromu “Rosulje”

Ugovor za izgradnju hangara na Aerodromu „Rosulje“ potpisali su predstavnici “Aerodroma Srbije” doo Niš, Grada Kruševca i preduzeća „Građing“ iz Aleksandrovca.

 – Vrednost investicije je skoro 10 miliona dinara, radove finansira javno preduzeće „Aerodromi Srbije“, koje je nakon sprovedene javne nabavke kao najpovoljnijeg izvođača izabralo preduzeće “Građing”. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana od zaključenja ugovora. Hangar će  imati površinu od 600 kvadrata – navedeno je na sajtu Grada Kruševca. 

Foto: krusevac.rs

Planirana je i izgradnja travnate piste, dužine 800 metara te piste sa čvrstim zastorom, dužine 1300 metara, nakon čega će aerodrom dobiti kodnu oznaku 2B, što znači da će moći da ga koriste avioni sa rasponom krila od 15 do 24 metra.

Navedeno je “da će u početku Aerodrom imati sportsku namenu, dok će kasnije uz adekvatno ulaganje, biti stvoreni uslovi i za saobraćaj privrednih, poljoprivrednih i turističkih aviona”, ali nije precizirano kada bi Aerodrom trebalo da počne da se koristi. 

Izgradnjom Aerodroma „Rosulje“ će se, kako navode nadležni, znatno poboljšati privredno  – turistički ambijent Kruševca, unaprediti poslovna klima za privlačenje stranih investitora, ali i podići kompletan status Grada na razvojnoj mapi Srbije.

Aerodrom “Rosulje” je, podsetimo, nedavno postao deo “Aerdoroma Srbije”, nakon što su sredinom januara predstavnici Grada Kruševca i Republike potpisali ugovor o prenosu osnivačkih prava za Rosulje na državu. Grad je ranije takvu odluku obrazložio nedostatkom sredstava za dalju izgradnju, a nadležni u Republici naveli da se tako lakše obezbeđuje novac za razvoj malih  aerodroma. Za projekat izgradnje “Rosulja” treba izdvojiti 250 miliona dinara, od čega je iz budžeta Grada Kruševca 2017. godine već dato 100 miliona dinara.

Aerodrom “Rosulje“ pod nadležnošću lokalne samouprave postoji od 1995. godine, a projekat njegove izgradnje pokrenut je 2007. godine. Od tada je otkupljeno 40 hektara zemljišta, a sa pomenutih 100 miliona dinara početi su radovi na poletno – sletnoj stazi. 

J.B. 

Ugovor za izgradnju hangara na Aerodromu "Rosulje" potpisali su predstavnici “Aerodroma Srbije” doo Niš, Grada Kruševca i preduzeća „Građing“ iz Aleksandrovca.  - Vrednost investicije je skoro 10 miliona dinara, radove finansira javno preduzeće „Aerodromi Srbije“, koje je nakon sprovedene javne nabavke kao najpovoljnijeg izvođača izabralo preduzeće “Građing”. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana od zaključenja ugovora. Hangar će  imati površinu od 600 kvadrata – navedeno je na sajtu Grada Kruševca.  Planirana je i izgradnja travnate piste, dužine 800 metara te piste sa čvrstim zastorom, dužine 1300 metara, nakon čega…

Review Overview

Rejting korisnika 2.8 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Okrivljeni za kršenje zdravstvenih propisa pred Sud preko Skajpa

Okrivljeni sa područja Kruševca, protiv kojih se vodi postupak zbog krivičnih dela „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“ i ...

Uhapšen zbog porodičnog nasilja

Policija iz Brusa uhapsila je I.K. (33) iz tog grada,  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje ...

Stižu paketi i za najugroženije

Nakon što su pripremljeni paketi za kruševačke penzionere starije od 65 godina, Grad Kruševac trenutno priprema i pakete za najugroženije ...

U Okrugu korona potvrdjena kod 49 ljudi, prvi smrtni ishod u Bolnici 

U kruševačkoj Bolnici danas je zabeležen smrtni slučaj koji ima veze sa korona virusom. Reč je o pacijentu koji je ...

Najavljene nove mere: produžen policijski čas vikendom, šetnja kućnih ljubimaca od 23 do 1 po ponoći

Zabrana kretanja u vreme vanrednog stanja proširuje se u dane vikenda na period od 13 časova u subotu do 5 ...