Potpisan sporazum o razvoju civilne zaštite u slivu Zapadne Morave

Postavljeno: 09.06.2021

Na skupu u Vrnjačkoj Banji potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave. Sedište kancelarije Zajedničkih službi biće u Kruševcu

Potpise na Sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave, stavili su čelnici dvadesetak gradova i opština. U ime Grada Kruševca Sporazum je potpisala gradonačelnik Jasmina Palurović, a ovom događaju koji bi trebalo da postavi osnove za efikasniju odbranu lokalnih samouprava u situacijama poplava i drugih prirodnih katastrofa, prisustvovao je i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

Prisutnima su se obratili Amasador EU u Srbiji Sem Fabrici, predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap, direktor Kancelarije upravljanje javnim ulaganjima i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić, koji su govorili o dobrim stranama i prednostima ovog Sporazuma.

Prikazana je i pokazna vežba jedinica civilne zaštite i Gorske službe spašavanja, u kojoj su učestvovali i predstavnici jedinice iz Kruševca.
Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon potpisivanja, Sporazumu je prethodio Protokol o saradnji gradova i opština u ovom slivu, u cilju ostavrivanja bliže međusobne saradnje, a u skladu sa svojima nadležnostima u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama, potpisan još 2017. godine.

Reč je o gradovima Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Užice i Čačak i opštinama Aleksandrovac, Arilje, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Ivanjica, Knić, Kosjerić, Lučani, Požega, Raška, Trstenik, Tutin i Čajetina.
Potpisnici sporazuma saglasili su se da Zajednička služba ima sedište u Kruševcu, u Čupićevoj broj 13.

N.B.
Izvor i foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top