Porodica Milenković ostala bez kuće, potrebna pomoć

Postavljeno: 09.05.2020

Katarina, Ljuba i njihove tri ćerke preko noći su ostali bez krova nad glavom. Njihova kuća nestala je u požaru za samo nekoliko minuta. Ostali su bez ičega, a snagu da nastave dalje daju im njihove devojčice i nada da ipak  ima dobrih ljudi

U noći između trećeg i četvrtog maja, Milenkovići su ostali bez svega što su godinama stvarali. Njihovu porodičnu kuću u Mudrakovcu, progutao je plamen.  Sreća u nesreći je da su sačuvali živote.

– Sve se dogodilo u deliću sekunde. Kada je plamen zahvatio kuću sreća je da sam bio  budan i odmah sam probudi suprugu i ćerke. Na vrata nismo mogli jer su već bila u plamenu, uspeo sam da izađem kroz prozor,  supruga mi je prvo dodala decu pa je i ona izašla. Komšije su dotrčale da pomognu, da gase vatru dok ne stignu vatrogasci – sa  puno tuge priseća se Ljuba  kobne noći kada im je pred očima  izgorela kuća.

Ljuba je nekada radio u IMK „14.oktobar“, godinama je bez posla, kao i njegova supruga Katarina.  Žive od socijalne pomoći i uplašeni su za  budućnost svojih devojčica.

Ostali smo bez ičega, ali nam naše devojčice koje imaju jedanaest, deset i pet godina, daju snagu da nastavimo dalje. Ipak, pod velikim smo stresom, sve nam trenutno fali, od krova nad glavom, do peškira, posteljine, obuće , odeće…. Požar  je sve odneo, ali se nadamo da ćemo zahvaljujući dobrim ljudima uspeti da krenemo iz početka – kaže Ljuba, dodajući da su požar izazvale električne instalacije.

A dobri ljudi, njihovi prijatelji, pružili su im dom dok se ne snađu. Uključile su se i lokalne humanitarne organizacije da pomognu, zovu ih i brojni poznanici koji žele da pomognu, neki prijatelji su pokrenuli i akciju za prikupljanje građevinsnkog materijala.

Sada nam je prioritet da nađemo privremeni smeštaj dok ne obnovimo svoju kuću. U prednjem delu kuće šteta je totalna, potpuno je uništen dnevni boravak, hodnik, kuhinja…Sobe su ostale cele, jesu čađave, ali mogu da se okreče i srede– objašnjava Ljuba, dodajući da se supruga  za pomoć obratila i Centru  za socijalni rad, da su oni u međuvremenu izašli na teren, te da očekuju informaciju da li će im biti dodeljen privremeni smeštaj.

Otvorili su i žiro račun zbog, kako kažu, ljudi koji im se javljaju i žele da uplate određenu sumu novca.

Svi koji mogu i žele da pomognu ovoj petočlanoj porodici da ponovo dobije krov nad glavom, novac moge uplatiti na račun 200121478951 26 , Poštanska štedionica,  na ime Milenković Katarina, Kupačka 1, Malo Golovode

Tekst je deo projekta Local Press Laboratorija koji novine GRAD realizuju u saradnji sa PU Lokal pres. Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji i podržan od strane “Medijskog inkubatora za Zapadni Balkan” programa Free Press Unlimited, koji finansira holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top