Poreska služba Grada Kruševca privremeno preseljena

Postavljeno: 14.12.2022

Lokalna gradska poreska administracija, odnosno Odeljenje za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Grada Kruševca, privremeno je preseljena u Ulicu Jug Bogadanovu br.42, (nekadašnja zgrada FAM-a).

Iz Gradske uprave Kruševac saopštavaju da se građani, odnosno poreski obveznici ovoj službi mogu obratiti lično, potom na mejl [email protected], ili na telefon 066/8888-037.

Pomenuto Odeljenje, inače, obavlja poslove utvrđivanja, naplate i kontrole poreza na imovinu u statici, te utvrđivanje, naplatu i kontrolu lokalnih komunalnih taksi (komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru; komunalna taksa za korišćenje prostora na janim površinama).

Takođe, vrši utvrđivanje, naplatu i kontrolu posebne naknade za unapređenje i zaštitu životne sredine te prihoda od davanja u zakup, odnosno na korišćenje nepokretnosti u državnoj svojini koje koriste organi i organizacije opštine.

Radi i obračun taksi za ozakonjenje te obračun doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

U nadležnosti tog odeljenja je i naplata boravišne takse od fizičkih lica koja pružaju ugostiteljske usluge smeštaja u objektima domaće radinosti i seoskom turističkom domaćinstvu.

Ostale vesti

back-to-top