Ponovljeni izbori na po jednom mestu u Brusu i Aleksandrovcu

Postavljeno: 29.06.2020

Ponovljeni izbori na po jednom biračkom mestu u Brusu i Aleksandrovcu, koji su održani 28. juna, nisu uticali na konačni izborni rezultat, a u obe opštine većinu je dobila Srpska napredna stranka, s tim što je u Aleksandrovcu njena pobeda ubedljivija

Prema podacima Opštinske izborne komisije nakon ponovljenih izbora u izbornoj jednici u Blaževu, konačni rezultati na loklanim izborima u Brusu pokazuju da je od 13.498 građana sa pravom glasa u toj opštini na birališta izašlo 9.222, odnosno 68,32 odsto. 

Od 8.891 važećeg listića  4.565 je bilo za listu Aleksandar Vučić – Za našu decu, GG Za moderan Brus – Milutin Jeličić Jutka dobila je 2.146 glasova, koalicija SPS – JS dobila je  867 glasova, za  listu GG Za Brus – dr Dragutin Radosavljević Duta opredelilo se 757 glasača, dok je listu PUPS-a glasom podržalo 556 birača. 

Prepačunato u odborničke mandate u lokalnom parlamentu, u kome ima ukupno 29 odbornika, 16 mesta su osvojili naprednjaci, dok je Jeličićeva lista dobila 7 odbornika. Slede koalicija SPS – JS sa 3 mandata, 2 ima GG Za Brus – Dragutin Radosavljević Duta, dok će stavove PUPS –a zastupati jedan odbornik.

Nakon ponovljenih izbora na biračkom mestu u aleksandrovačkom selu Parčin, gde ima oko 200 birača, Opštinska izborna komisija saopštila je konačne rezultate lokalnih izbora.

Lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 70,1 odsto glasova, što znači da će u lokalnoj Skupštini imati 43 odbornika. Koalicija SPS – JS dobila je poverenje 9,38 zašlih birača, što joj je donelo 5 odborničkih mandata, dok je Grupi građana POkret za Župu – dr Jugoslav Stajkovac pripalo 19,6 odsto, odnosno 11 mandata. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top