Pomoć stigla do meštana Đunisa i poplavljenih na jugu Srbije

Postavljeno: 19.01.2021

Paketi prehrambenih namirnica za 28 domaćinstava u Đunisu i 1.300 litara flaširane vode i osnovne životne namirnice za postaradale od poplava na jugu Srbije rezultat su trodnevne akcije koju je kruševačko Kolo srpskih sestara sprovelo uz podršku ovdašnje Eparhije i brojnih ljudi dobre volje

Do meštana Đunisa predstavnice ovdašnjeg Kola su donoseći pakete osnovnih životnih namirnica stigle zajedno sa članovima kruševačkog Crvenog krsta koji su im odneli potrebna hemijska sredstva. 

Predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković kazala je da ovo pokušaj da se malo ublaži muka koja je zadesila meštane Đunisa i poplavljene na jugu. 

Crveni krst je pomogao da se pomoć preveze u Đunis i da se raspodeli, a Grad Kruševac je organizovao prevoz do Leskovca – kazala je ona. 

Kruševačko Kolo se, prema rečima potpredsednice dr Dare Virijević, potrudilo da pomogne i jednima i drugima, koliko je moglo.

Da je Crveni krst uključen u pomoć poplavljenima u Đunisu podsetila je Emina Todorović, sekretarka ovdašnjeg Crvenog krsta, organizacije čiji su aktivisti danima na terenu, prate situaciju kojoj su se našli meštani tog sela i pomažu.

Kolo srpskih sestara u Kruševcu je akciju prikupljanja pomoći za poplavljene na jugu Srbije pokrenulo odazivajući se pozivu za pomoć Kola srpskih sestara Leskovac. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top