Pomeren datum završnog ispita

Postavljeno: 16.06.2024

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, 17. jun 2024. godine, koji je drugi dan Kurban Bajrama, biće neradan dan za pripadnike islamske veroispovesti. Ministarstvo prosvete je u skladu s tim obavestilo sve škole da će doći do promene u datumu održavanja završnog ispita za učenike osnovnih škola.

U skladu sa zaključkom Vlade,  prvi dan završnog ispita biće utorak, 18. jun. Tog dana učenici će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Test iz matematike će biti održan u sredu, 19. juna, dok će test iz izabranog predmeta biti u četvrtak, 20. juna 2024. godine.

Ministarka prosvete, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, poručila je učenicima da je pred njima još jedan dodatni dan koji mogu iskoristiti za dodatnu pripremu za završni ispit. Poželela im je puno uspeha i savladavanje treme kako bi opušteno pokazali svoje znanje. Roditeljima i nastavnicima poželela je da budu zadovoljni ostvarenim rezultatima svoje dece i učenika.

Zbog ove odluke, sve aktivnosti iz Kalendara aktivnosti biće pomerene za jedan dan.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u subotu, 22. juna, na nivou škole i na portalu Moja srednja škola. Učenici i roditelji će imati pravo na prigovor, koji mogu podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 25. juna, dok će raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

M.M.

Ostale vesti

back-to-top