Policija obeležila svoj dan i slavu

Postavljeno: 13.06.2022

U prostorijama kruševačke Policijske uprave (PU) danas je u prisustvu brojnih gostiju obeležen drugi dan Svete Trojice, dan koji policija proslavlja kao svoju slavu. Načelnik Ivan Milenković, poručio je da je bezbednost građana na prvom mestu, te da će policija nastaviti da se bori svih oblika kriminala u našem gradu

– U proteklom periodu naša borba je bila beskompromisna, a na prvom mestu borili smo da sklonimo drogu sa ulica i tako zaštitimo našu decu. Istovremeno, delovali smo i preventivno, kroz brojne edukacije za mlade na temu štetnosti droge. Trudićemo se i ubuduće da svaki pripadnik policije da svoj doprinos u borbi protiv svih oblika kriminala, naročito protiv narkomanije – kazao je Milenković, uz napomenu da je zahvaljujući danonoćnom radu policije smanjena stopa uličnog kriminala, te da će se ova borba nastaviti i u narednom periodu.

Povodom Dana policije i Dana Ministratsva unutrašnjih poslova, u subotu je u centru grada organizovan taktičko tehnički zbor, kada su građani, kroz neformalno druženje sa policijskim službenicima, imali priliku da se upoznaju sa radom policije, veštinama, delom opreme i vozilima koje policija koristi u svom radu.

Dan ranije, na stadionu Borac, odigrana je humanitarna utakmica između FK Trajal i pripadnika PU Kruševac, za pomoć u lečenju naše dve sugrađanke, Kristine Blagojević i Katarine Arsić.

Inače, Dan policije i Dan Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top