„Poguraj se 2“ školica skejta ponovo u gradu

Postavljeno: 26.05.2022

Sportsko udruženje “Pirus” po drugi put organizuje potpuno besplatnu školu skejta za decu u kruševačkom Skejt parku svakog vikenda tokom narednih mesec dana. Ova školica namenjena je dečacima i devojčicama do 15 godina koji žele da nauče osnove vožnje skejta. Na ideju da organizuju još jednu ovakvu školicu kruševački skejteri su došli zato što se prošlogodišnja pokazala izuzetno uspešno i zato što je sve više mladih u gradu koji voze skejt

– Sve je više mladih skejtera, što primećujem tako što vidim roditelje sa decom koja voze skejt po gradu. Mislim da je porast skejt kulture u gradu uslovila naša školica skejta. U odnosu na prošlu godinu, ovaj projekat smo sada oplemenili tako što smo obezbedili veći broj skejt kompleta. Naravno, deca koja već imaju svoj skejt mogu da ga ponesu. Očekujemo puno nove dece, ali i onu koja su i prošle godine vozila – kaže Đorđe Živković, skejter sportskog udruženja „Pirus“.

Svaki/a polaznik/ca male škole skejta imaće obezbeđenu profesionalnu opremu, a da se što lakše „poguraju“ i savladaju osnovne trikove pomoći će im momci iz ovog udruženja. U okviru školice skejta biće organizovana i jednodnevna obuka prve pomoći.

– Ove godine smo partneri sa Crvenim krstom, tako da će njihovi ljudi održati jednodnevnu obuku i pokazati kako se saniraju povrede pri lakšim padovima, koji su svakodnevnica u skejtbordingu – navodi Živković.

Prvi „trening“ održaće se u Skejt parku u sklopu Sportskog centra Kruševac, a zakazan je za subotu, 28. maj u 18 časova. Obuka će trajati do 26. juna, svake subote i nedelje u istom terminu.

Zainteresovani se mogu prijaviti na prvom treningu, na licu mesta, putem mejla [email protected], ili putem Instagram profila organizatora: https://www.instagram.com/thispearcrew/?hl=sr.

Za prijavu je potrebno poslati: ime i prezime i kontakt podatke.

Inače, Projekat „Poguraj se! – Mala škola skejta 2“ realizuje sportsko udruženje „Pirus“ kroz Konkurs za implementaciju lokalnog plana akcije za decu, a finansira grad Kruševac.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top