Poginuo radnik na gradilištu Moravskog koridora

Postavljeno: 26.08.2021

Radnik turske nacionalnosti poginuo je danas na gradilištu Moravskog koridora, na lokaciji kod Stalaća, nezvanična je informacija koju su preneli mediji. Istovremeno je još jedan radnik povređen, ali njegove povrede nisu zahtevale bolničko zbrinjavanje

Prema nezvaničnim saznanjima nesreća se dogodila oko 11 časova, kada je pao strujni agregat. Teško povređeni radnik je bez svesti, sa povredama glave, prevežen u kruševačku bolnicu gde su ga lekari reanimirali, ali na žalost nisu uspeli. 

Do večeras se povodom nesreće nisu oglasili ni izvođač radova, konzorcijum „Behtel – Enka“, niti investitor Koridori Srbije, ali ni policija.  

Kompanija „Behtel – Enka“ na radovima na Moravskom koridoru trenutno zapošljava više od dve hiljade radnika, oko 1.200 je direktno zaposleno kod izvođača, dok je oko 800 angažovano kod podizvođača. Oko 75 odsto ukupnog broja radi na deonici od Pojata do Kruševca, gde je aktivno šezdesetak gradilišta, dok su ostali angažovani na delu od Adrana do Preljine.  

J.B. 

Ostale vesti

Komentari

  1. Vratarna kaže:

    Steta sigurno je coveka muka naterala kada je dosao u Srbiju da radi. A mozda ga stigla muka i kletva Vojvode Prijezde, jer se desilo na istom mestu .

1 thought on “Poginuo radnik na gradilištu Moravskog koridora

Comments are closed.

back-to-top