Poetsko muzički triptih „Raspeto Kosovo“ sutra u porti Lazarice

Postavljeno: 26.06.2020

Tradicionalni vidovdanski program Kulturnog centra Kruševac, u predvečerje ovogodišnjeg Vidovdana, okupiće na platou ispred crkve Lazarica brojne goste uz oblasti horske muzike, poezije, drame. 

U manifestaciji koja u okviru triptiha nosi naziv „Slovo ljubve“ najavljeno je učešće Muškog hora „Istočnik“, dramskog umetnika Mileta Nedeljkovića i pesnika Dragana Jovanovića Danilova, Manojla Gavrilovića i Ranka Đinovića. 

Nastupiće i Dečiji hor Kulturnog centra pod upravom Violete Jovanovski i uz klavirsku pratnju Ivane Todosijević. Program će voditi Lidija Užarević.

U pripremi ovog, kao i ranijih programa, umetničko vođstvo povereno je kompozitoru Miroljubu Aranđeloviću Rasinskom i pesniku i kustosu Legata Milića od Mačve Nebojši Lapčeviću. 

„Slovo ljubve“  počinje sutra (subota, 27. jun) u 20,30, a u slučaju kiše odvijaće se u velikoj Sali Narodnog muzeja. 

Ovom, poetsko muzičkom delu Triptiha, prethodiće i likovni – otvaranjem izložbe slika beogradskog Nenada Stankovića u Galeriji Milića od Mačve. Izložba pod nazivom „Metafizika – fantastika – realnost“, biće otvorena u 20 časova.

Nenad Stanković rođen je 1965. godine u Mačvanskom Bogatiću. Diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a od 2008. godine predaje na Akademiji klasičnog sikarstva Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Do sada je imao više od dvadeset samostalnih izložbi, a oslikao je i dve crkve: u Noćaju kod Sremske Mitrovice i na Đurovom brdu kod Prijepolja. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top