Podela merkantilnog kukuruza stočarima u Junior Komercu u Kruševcu

Postavljeno: 13.03.2023

Uzgajivači koji su ispunili uslove propisane u okviru državne pomoćii i dobili pismeni nalog Direkcije, sukcesivno se pozivaju da preuzmu odobrene količine kukuruza.

Preduzeće iz čijih se magacina distribuira merkantilni kukuruz poljoprivrednim proizvođačima – stočarima – Junior komerc u Kruševcu danas su obišli gradonačelnica Kruševca Jamina Palurović i pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu Marko Knežević.

Sa teritorije grada Kruševca, javilo se 294 poljoprivrednih proizvođača, a količina merkantilnog kukuruza određivana je na osnovu broja grla za koje su aplicirali. Za Grad su opredeljene 804 tone, a do sada je doveženo oko 150.

Pomoć Grada sastoji se u plaćanju prevoza od mesta skladištara – Direkcije za robne rezerve ( Šabac ) do silosa u Kruševcu.

Gradonačelnica Palurović pozvala je sve poljoprivredne proizvođače sa registrovanim domaćinstvima, da se informišu o konkursima i Javnim pozivima koje raspisuje Grad, kako bi iskoristili sve subvencije i mere kojima se pospešuje razvoj ove veoma važne privredne grane.

Akcija se odvija uz koordinaciju i podršku Poljoprivredno – savetodavne stručne službe Kruševac.

Foto: Gradska uprava

Ostale vesti

back-to-top