Počinju sa radom ambulante „Bivolje“ i „Balšićeva“

Postavljeno: 28.05.2020

Zdravstvena stanica  „Bivolje“ počinje sa radom 1.juna, dok će ambulanta „Balšićeva“ pacijente ponovo primati najverovatnije od 5. juna. Postepeno se otvaraju i seoske ambulante koje nisu radile tokom vanrednog stanja, a otvaraće se onako kako se javni prevoz bude normalizovao

Nakon što je zbog uvođenja vanrednog stanja, zdravstvena stanica u Bivolju pretvorena u Ambulantu za respiratorne infekcije, pacijenti iz Bivolja nastavili su da se leče u ambulanti Nova pijaca. U svoju zdravstvenu stanicu, gde su im kartoni i ostali tokom vanrednog stanja, vratiće se za nekoliko dana.

Ambulanta Bivolje je bila prva Kovid ambulanta, ali kako ovde nismo imali ni laboratoriju ni rentgen,  po preporuci Instituta Batut, Kovid ambulanta izmeštena je u zdravstvenu stanicu „14.oktobar“. Nakon što su se stvorili uslovi da se pacijenti koji se leče u Bivolju vrate u svoju zdravstvenu stanicu, krenulo se sa kompetnom dezinfekcijom ovog prostora. Ambulanta će ponovo početi da radi od 1.juna, uz poštovanje svih propisanih mera preventive – kazala je Marina Kostić, direktorka kruševačkog Doma zdravlja.

Početkom juna  trebalo bi da krene sa radom i ambulanta „Balšićeva“ , tačnije  5.juna, do kada bi trebalo da budu završeni radovi na rekonstrukciji ove zdravstvene stanice koja je u međuvremenu izmeštena na četvrti sprat Dijagnostičkog centra.Postepeno se otvaraju i seoske ambulante,  a otvaraće se onako kako se javni prevoz, koji je još uvek limitiran,  bude normalizovao.

Direktorka Doma zdravlja ističe da su mere preventive još uvek na snazi, te da će i zdravstveni radnici i pacijenti morati da ih poštuju.

Maske i rukavice i dalje će morati da se nose, to važi i za zdravstvene radnike i za pacijente. Ukoliko pacijent koji dođe kod izabranog lekara ne bude imao masku, dobiće masku od nas i moraće da je nosi dok je u ambulanti – kaže doktorka Kostić.

Inače, u zdravstvenoj ambulanti „Balšićeva“ leči se preko 17.000 pacijenata,a  radi osam lekara i deset medicinskih sestara. Bivolje ima 8.600 pacijenata, a rade četiri lekara i četiri sestre. 

Podsećamo, pregled kod izabranog lekara može se zakazati pozivanjem zdravstvene stanice u kojoj se pacijent leči, a od pre desetak dana ponovo i preko Nacionalnog kol centra. Imajući u vidu da  epidemija još uvek traje, preporuka pacijentima je da  kod izabranog lekara dolaze samo ukoliko su u pitanju hitna stanja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top