Počinje promocija programa subvencija za poljoprivredu

Postavljeno: 18.05.2021

Regionalna privredna komora Kruševac započela je akciju promocije Javnog poziva za subverncije u poljoprivredi  koji su raspisali Ministarstvo poljoprivrede i Svetska banka, a koji ima za cilj podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje. Reč je o delu bespovratnih sredstava i kreditnom učešću po povoljnim kamatnim stopama

Javni poziv je namenjen registrovanim poljoprivrednihm gazdinstvima, kao i privrednim subjektima u oblasti poljoprivredne proizvodnje, a Regionalna privredna komora je akciju planirala tako da obuhvati sve opštine Rasinskog okruga.  Promocija u selima grada Kruševca krenula je već krajem prošle nedelje, saznaje KruševacGrad od direktorke RPK Maje Marković.

Regionalna privredna komora će predstavljanje ovog javnog poziva organizovati svuda, tako da što više građana dobije odgovarajuće informacije i priliku da ova sredstva iskoristi. Ova podrška obuhvata 50 odsto bespovratnih sredstava koja je obezbedila Svetska banka, 40 odsto je u formi povoljnog kredita kod nekih od banaka koje se nalaze na listi ovog poziva, a učešće korisnika bi trebalo da iznosi 10 odsto – precizira naša sagovornica. 

Program se može iskoristiti i i za nabavku opreme i za infrastrukturne radove, a Regionalna privredna komora će potencijalnim korisnicima ovih sredstava sa područja Rasinskog okruga pomoći oko prijavljivanja, odnosno prikupljanja i izrade potrebne dokumentacije.  

N.B.

Ostale vesti

back-to-top