Počinje 60. Jastrebački marš

Postavljeno: 08.10.2021

Planinarsko sportski klub „Jastrebac“ Kruševac i Planinarski savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije organizuje Republičku planinarsku akciju 60. Jastrebački marš u subotu, 9 oktobra. Okupljanje je u 8 i 30 na planini Jastrebac kod planinarskog doma „Žarko Žarić“, a učesnici će moći da biraju između dve staze

Na Jastrebačkom maršu, prva maršuta je do vrha Bela stene, staza je duga 12km sa oko 780m visinske razlike, druga staza je nešto lakša, duga je 8 kilometara, a planinari će obići vrh Gradac, kao i crkvu Svete Petke.

U nedelju, 10. oktobra biće oraganizovano planinarenje do Mečijih stena za one koji ne mogu da učestvuju u subotu.
Planinari će u ovaj pohod ići uz pomoć stručnih vodiča Gradimira Perića i Dragutina Pajića. Obezbedjeno je prisustvo Gorske službe spasavanja kao i Službe hitne pomoći.

Iz Planinarskog kluba podsećaju da je potrebno poneti opremu odgovarajuću za jednodnevnu akciju i klimatske uslove (kiša,vetar i sl.), porcija i pribor za jelo za jedan obrok koji obezbeđuje organizator. Organizator obezbeđuje učesničku knjižicu, zahvalnice i pečat akcije i vrhova.

Za zainteresovane obezbeđeno je noćenje u planinarskom domu. Cena noćenja je 600 dinara po osobi za jednu noć. Oni koji nemaju sopstveni prevoz, mogu iskoristiti javni – autobus za Jastrebac sa polaskom (autobuska stanica) u 7.30 časova, a povratak sa Jastrepca (kod jezera) u 18 časova. Cena karte je 130 dinara u jednom pravcu.

Telefoni za prijave i obaveštenja kod organizatora ili na fb stranici: Planinarsko Sportski Klub Jastrebac:
Nenad Pavlović 064/ 8884930, email: [email protected]
Dragutin Pajić 064/ 1741288 email: [email protected]
Ljubiša Zdravković 060/ 6587176. email: [email protected]
Rezervacija noćenja u planinarskom domu Miodrag Mića Tripković 063/875110

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top