Počelo „Zvezdano Zdravinje“

Postavljeno: 09.08.2022

Manifestacija „Zvezdano Zdravinje“, 32. po redu, otvorena je sinoć, na letnjoj pozornici porte crkve Svetog Đorđa. Manifestacija se zatvara 28. avgusta liturgijom i Zvezdanim saborom, čime će ujedno biti obeleženo 90 godina osvećenja crkve Svetog Đorđa i postojanja Zdravinjske parohije.

Na otvaranju manifestacije, pored domaćina, nastupila su i kulturno umetnička društva „Gerasim Vujić“ iz Konjuha i „Bela Rada“ iz Meševa, kao i članovi folklornog ansambla „Čarapani“.

U subotu (13.avgust) biće na programu je Zvezdani kotlić – Gulašijada, peti po redu, tokom vikenda biće organizovano i takmičenje u izboru najbolje rakije „Zvezdana šljivovica“, te veče tradicionalne i duhovne muzike.

Manifestacija se završava 28. avgusta, liturgijom u jutarnjim satima i  celodnevnim Zvezdanim saborom, čime će biti obeleženo 90 godina osvećenja Crkve Svetog Đorđa i postojanja Zdravinjske parohije.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Kulturni centar, KUD „Miodrag Vučković“, Crkvena opština Zdravinje i Mesna zajednica Zdravinje, a pokrovitelj Grad Kruševac.

D.P.

Foto: fejsbuk stranica Kulturnog centra Kruševac

Ostale vesti

back-to-top