Počelo prijavljivanje za 20 evra

Postavljeno: 15.11.2021

Prijava za novčanu pomoć u iznosu od 20 evra koja će biti isplaćena u decembru počela je danas (15. novembar) i traje do 30. novembra. Za pomoć treba da se prijavi deo građana, oni koji to nisu ranije učinili ili su se u međuvremenu opunoletili

Naime, oni koji su se u maju prijavili za pomoć od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju jer će im novac automatski biti isplaćen u decembru. Takođe, penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvšenje krivičnih sankcija su automatski prijavljeni za novčanu pomoć.

Stoga, punoletni sugrađani koji se nisu prijavili za pomoć u maju ili ne pripadaju pomenutim grupama, a žele da prime novčanu pomoć, kao što su sugrađani koji su u međuvremenu postali punoletni ili državljani Republike Srbije, mogu da se prijave u periodu od 15. do 30. novembra.

Prijava se vrši na portalu Uprave za trezor.

Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa – rekao je Ministar finansija, Siniša Mali.

L.S.

 

Ostale vesti

back-to-top