Počela rekonstrukcija ambulante “Balšićeva”

Postavljeno: 03.03.2020

U okviru projekta o unapređenju energetske efikasnosti koji grad Kruševac realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, otpočeli su radovi na rekonstrukciji zdravstvene ambulante  “Balšićeva”. Investicije je vredna oko 13 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni u junu ove godine. Do tada, ambulanta će biti izmeštena na četvrti sprat Dijagnostičkog centra

Prema rečima Olivere Drenovac, pomoćnice gradonačelnice za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, rekonstrukcija ambulante u Balšićevoj ulici  , između ostalog, obuhvata modernizaciju sistema unutrašnjeg osvetljenja, izolaciju zidova, podova i plafona, zamenu stolarije, intervencije na mašinskim instalacijama grenjanja, te postavljanje solarnih panela za pripremu tople vode.

Drenovac ističe da je, uz dve osnovne škole, rekostrukcija “Balšićeve”  treći po redu projekat u oblasti energetske efikasnosti koji grad Kruševac realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a preko Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti.  Za ovaj projekta iz Budžetskog fonda izdvojeno je oko 9,3 miliona dinara, dok je grad Kruševac izdvojio više od 3,7 miliona.

Radovi na rekonstrukciji Balšićeve trebalo bi da budu završeni polovinom ove godine.  Do tada, ova ambulanta privremeno je izmeštena na četvrti sprat Dijagnostičkog centra, a broj telefona “Balšićeve” na novoj lokaciji je 447-660. 

Kako navode u ovdašnjem Domu zdravlja, dok traju radovi obezbeđeni su svi uslovi za lečenje pacijenata koji imaju zdravstveni karton u Balšićevoj, a očekivanja su da će nakon njene rekonstrukcije Dom zdravlja  dobiti još jednu modernu ambulantu, uređenu prema svim akreditacijskim standardima.

U zdravstvenoj ambulanti “Balšićeva”  leči se preko 17.000 pacijenata, a radi osam lekara i deset medicinskih sestara. D.P.

Ostale vesti

back-to-top