Po Badnjak na štand Kola srpskih sestara

Postavljeno: 05.01.2021

Mnoge sugrađake i sugrađani pred Božićne praznike Badnjak i pšenicu kupuju na štandu kruševačkog Kola srpskih sestara, ispred Pozorišta. Članice ovdašnjeg Kola tradicionalno organizuju dobrotvornu prodaju badnjaka i pešnice te su to učinile i ove godine. Prikupljeni novac će upotrebiti za organizovanje izleta za decu i mlade, štićenike Doma „Jefimija“

Zadovoljne su kako protiču prva dva dana prodaje i pozivaju sugrađane da ih i na Badnji dan od 10 do 16 časova posete i kupe Badnjak ili pešnicu. 

Sugrađani nas prepoznaju, prepoznaju naše humanitarne akcije, odazvali su se, dolaze i kupuju. Imaćemo i za sutra, za Badnji dan, dovoljno badnjaka, ali za pšenicu nismo sigurne. Interesovanje je zaista bilo veliko i to nam je znak da za sledeću godinu pripremimo više pšenice – kaže predsednica kruševačkog Kola srspkih sestara Snežana Stajković.

Humanitarne aktivnosti nastavljaju nakon Božića. Već u ponedeljak, 11. januara će korisnicma uručiti tri hodalice, od kojih je jedna specijalna. Kupljene su sredstvima iz akcije sakupljanja i prodaje plastičnih čepova, koju Kolo konstantno sprovodi. Dve hodalice su namenjene Društvu za cerebralnu paralizu, a jedna Centru za osobe sa invaliditetom. 

Planiraju, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, posetu Gerontološkom centru, gde tradicionalno na svetog Savu nose pokolone i organizuju lutriju. Ako to ove godine ne bude mnoguće planiraju makar da Gerontološkom dostave sredstva za dezinfekciju.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top