Pitali smo za Vas: Pomoć za trećeg i svakog narednog đaka u porodici – uplaćena

Postavljeno: 22.10.2022

Poklon čestitke za trećeg i svakog narednog đaka u porodici su uplaćene na namenske tekuće račune, otvorene na ime roditelja, u Poštanskoj štedionici, navedeno je u odgovoru Gradske uprave. Odgovor smo zatražili povodom pitanja naše čitateljke, majke troje đaka, koja je navela da nije dobila nikakvo obaveštenje o tome, što je ranije bila praksa.

Prema informaciji iz Gradske uprave Kruševac isplate poklon čestitke izvršene su neposredno pred početak školske godine (za 686 učenika), potom u septembru, za 24 naknadno prijavljenih učenika te u oktobru za još 36 naknadno prijavljenih učenika. Za te namene do sada je utrošeno 7,83 miliona dinara.

– Pravo na poklon čestitku ima treći i svaki naredni đak u porodici – učenik osnovne ili srednje škole pod uslovom da se ostala (starija) deca u porodici nalaze na školovanju u obrazovno – vaspitnim ustanovama. Škola sačinjava spiskove učenika i roditelja, vrši proveru školskih potvrda, i dostavlja overene spiskove sa školskim potvrdama Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave, radi provere – navedeno je u odgovorima dostavljenim portalu KruševacGrad.

Poklon čestitke iznose po 10 hiljada dinara za osnovce i po 14 hiljada dinara za srednjoškolce.
Među 746 učenika, koji su treći ili naredni đak u porodici, je 652 učenika osnovnih i 94 đaka srednjih škola.

Inače, u budžetu Grada je za te namene ove godine predviđeno 8,4 miliona dinara.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Bojan kaže:

    Hajde pitajte kada će Gimnazija da vrati pare za neizvršenu ekskurziju usled pandemije, za generaciju rođenu 2002.

1 thought on “Pitali smo za Vas: Pomoć za trećeg i svakog narednog đaka u porodici – uplaćena

Comments are closed.

back-to-top