Pitali smo za vas: Kakvi su planovi za razvoj Jastrepca?

Postavljeno: 21.06.2021

Program razvoja turizma grada Kruševca za period od 2019. do 2024 godine za jedan od glavnih ciljeva ima transformaciju izletišta Jastrebac u turistički rizort. Povećanje smeštajnih kapaciteta sa svim pretećim modernim hotelskim sadržajima te poboljšanje infrastrukture glavni su ciljevi za razvoj ove planine

U skladu sa Programom za razvoj turizma, grad Kruševac nije jedini nosilac aktivnosti za razvoj ovog izletišta.

– Mnogo je različitih aktera uključeno u ovaj projekat, neki od njih su Srbijašume, JP Putevi Srbije, EPS, JKP Vodovod, vlasnici hotela i vikendica i mnogi drugi. Povećanje smeštajnih kapacitet sa svim pretećim modernim hotelskim sadržajima je jedan od glavnih ciljeva za razvoj ove planine, a takođe i poboljšanje infrastrukture. Ispunjavanjem svih ovih preduslova postaviće se temelji za razvoj budućih zimskih i letnjih sadržaja – ističu u Gradskoj upravi.

Grad u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija planira da na Jastrepcu izgradi mini klizalište i fitnes teretanu na otvorenom kao i prateće objekte uz teretanu.

Planirana je i izgradnja uslužnih objekata za prodaju karata, iznajmljivanje opreme te izgradnja suvenirnice i pešačke turističke informativne signalizacije odnosno info table.

– Sredstva u iznosu od 25 miliona dinara odobrena su od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u toku je postupak pripreme javne nabavke za izbor izvođača radova – kažu u Gradskoj upravi.

Inače, Kruševac je 2018. godine u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija na Jastrepcu izgradio “Avantura park” sa zip lajnom. Ukupna vrednost tog projketa iznosila je nešto više od 37 miliona dinara, s tim što je lokalna samouprava za reazlizaciju projekta izdvojila 12 miliona, dok je navedeno Ministarstvo učestvovalo sa 25 miliona dinara.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top