Pitali smo za vas: Kada se otvara market “Svetofor”?

Postavljeno: 22.01.2021

Market ruskog trgovinskog lanca “Svetofor” bi uskoro trebalo da bude otvoren u Kruševcu, roba stiže iz Rusije i Belorusije i punjenje te prodavnice bi trebalo da počne ovih dana, rečeno je za naš portal u kompaniji “Beltorg”, koja predstavlja taj lanac u Srbiji

Otvaranje tog ruskog marketa bilo je najavljeno za sredinu januara, a u toj kompaniji na naše, odnosno pitanje naših čitalaca, kada će do toga doći, odgovaraju da se trude da to bude što pre, odnosno uskoro.

U snabdevanje su uključeni dobavljači iz Rusije i Belorusije, čiji šleperi, prema informacijama iz pomenute kompanije, uskoro stižu. Za nabavku proizvoda koje nije moguće uvesti angažovano je 40 – tak domaćih dobavljača, a “Svetofor” je zainteresovan za širenje te mreže, zbog čega je u kontaktu sa Privrednom komorom.

Kupci će u Kruševcu na oko 1.150 kvadrata moći da biraju među oko 1.500 artikala, pretežno prehrambene robe uz koju će biti ponuđeni i posudje, kućna hemija te proizvodi za domaćinstvo.

Planirano je otvaranje još jednog objekta koji će biti u Koševima i koji bi trebalo da počne da radi na proleće.

Prema ranijim navodima “Svetofor” je prve prodavnice u tom formatu otvorio u Rusiji u gradu Krasnojarsk 2009. godine. Prodavnice izledaju kao magacin, a trenutno ih ima više od dve hiljade u toj zemlji. Nedavno su počeli da izlaze na medjunarodno tržište, prisutni su u zemljama Zajednice nezavisnih država, Baltika, potom u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, a planiraju širenje u Grčku, Vijetnam, SAD, Francusku, Spaniju i druge zemlje.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top