Pitali smo za vas: Kada će biti asfaltirana Ulica Braće Rajt u Lazarici

Postavljeno: 16.02.2022

Članak u kome su stanovnici naselja Malo Golovode našoj redakciji otkrili svoje svakodnevne poteškoće, zato što je u njihovom naselju neasfaltirano 50 ulica, izazvao je burne komentare na našoj Facebook stranici. Tim povodom pristigle su nam i fotografije Ulice Braće Rajt, uz pitanje kada će ona biti asfaltirana. U Gradskoj upravi saznajemo da će ta ulica, koja se nalazi u naselju Lazarica, biti asfaltirana ove godine.

Na Facebook stranici našeg portala, KrusevacGrad, u komentarima povodom teksta o ulicama u naselju Malo Golovde,  osvanuli su komentari o Ulici Braće Rajt: ”Izgled pomenute ulice danas”, “Slike govore više od hiljadu reči”, propraćeni fotografijama te ulice, u tom momentu. Sugrađanka koja je fotografije poslala navela je da su stanovnici te ulice očekivali asfalt još prošle godine, jer im je poznato da je novac izdvojen. 

Naša redakcija je ovim povodom kontaktirala Gradsku upravu u kojoj su nam rekli da su ovogodišnjim budžetom Grada planirana  sredstva za izgradnju te ulice, kao i sredstva za uslugu stručnog nadzora. Naveli su da su u toku pripremne radnje za pokretanje javne nabavke za izbor izvođača radova, koja će biti raspisana u tekućem mesecu.

U dogovorima koji su nam dostavljeni stoji i da su sredstva za izgradnju ove ulice planirana i u 2021. godini, ali se tada radilo na izradi projektno-tehničke dokumentacije i rešavanju imovinsko-pravnih odnosa kao uslova za realizaciju same investicije, tj. izgradnju ulice.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top